Followers

Friday, July 8, 2016

Tentang Perasaanku

Awak ,
Sometimes kami cuba untuk faham awak. Tapi mungkin kami gagal untuk memahami awak. 

Awak ,
Setiap hari saya tunggu awak. Bila saya penat tunggu awak , saya cuba untuk start conversation dengan awak. Kadang , kami takut bila kami yang start dulu , awak nak tak nak layan kami.

Awak ,
Kami cuba untuk faham awak. Pelajaran awak. Tapi , bila awak cuti , kami dapat rasakan aawak dah lupakan kami. Bukan kami nak tuduh awak. Tapi awak dah banyak berubah sayang. 

Awak,
Kadangkala kami terpaksa pujuk hati kami bilaa awak tak reply mesej kami. Kadangkala terlintas jugak awak. Untuk kami call awak. Tapi, hati kami cakap yang awak takkan jawab call kami. 

Awak ,
Kami sayangkan awak. Kami dah cuba buat yang terbaik untuk aawak. Mungkin kami gagal. Atau mungkin ada yang lebih baik dari kami. 

Awak ,
Kami faham. Kerana awak berhak mendapat yang lebih baik dari kami. Yang pandai layan awak. Awak , kami sedar. Kami gagal. Gagal untuk memastikan yang kami ni sentiassa ada di hati awak.

Awak ,
Kadang kami cuba think positive. Tapi , kami tak boleh. Bila nampak awak online ws , facebook. Terlintas dalam hati kami bila awak tak pernah reply mesej kami. Mungkin sebab awak busy.

Awak ,
Kami cuba untuk cekalkan hati kami. 

Awak ,
Kami tak minta banyak. Cuma hargai kami. Setia dengan kami. Be honest dengan kami. Itu ja awak yang kami minta. 

Awak , 
Kalau satu hari nanti kami dah tak kuat nak hadap semua ni , mungkin waktu itu kami dah tak mampu nak toleh ke belakang balik. Mungkin kami terpaksa lupakan awak. 

Awak ,
Jujur awak. Hati kami banyak terasa dengan awak. Tapi kami selalu maafkan awak. Kami tak nak awak ada dosa dengan kami. Walaupun awak ada sakitkan hati kami. Kami tetap maafkan awak. 

Awak ,
Kami tak minta banyak dari awak. Andai bukan kami yang bertakhta di hati awak , kami tak kisah untuk awak berterus terang pada kami. Kami akan terima semua tu. Dengan seikhlas hati kami. Mungkin awak bukan jodoh kami. Awak hanyalah pinjaman sementara dari Allah SWT. 

Awak ,
Walaupun kami banyak terasa hati dengan awak. Kami tahu. Itu semua hanya ujian. Mungkin Allah hanya pinjamkan awak sementara untuk kami. 

Awak , 
Apapun kami bersyukur sebab Allah beri juga pada kami untuk rasa bahagia. 

Awak ,
Andai awak bukan jodoh kami , kami harap awak akan dapat yang jauh lebih baik dari kami. Yang mampu beri kemewahan pada awak. 

Awak ,
Kami minta maaf sebab tak ada semua tu. Yang kami ada hanya keikhlasan menyayangi dan mencintai awak. Awaklah perkara terimdah dalam hidup kami. 

Awak ,
Andai benar kita tidak ada jodoh  , kami nak awak tahu yang kami selalu menyayangi awak. Tak pernah ada rasa dendam pada awak. 

Awak ,
Kami ikhlas dengan awak. Andai jodoh tak panjang , kami harap awak dapat jaga diri awak elok-elok. Jangan sia-siakan orang yang sayang dekat awak. Maaf atas segala kekurangan yang ada pada diri kami. 

Awak ,
Kami selalu menyayangi awak. Walaupun kami dah ada beritahu, kami tetap nak ulang cakap yang kami selalu menyayangi awak. 

Awak ,
Terima kasih atas segala yang awak pernah lakukan pada kami. Untuk bahagiakan kami. 

Awak ,
Andai kita terputus hubungan , kami nak awak tahu yang awak sentiasa di hati kami. 

Awak ,
Terima kasih taw atas segala yang awak dah bagi pada kami. 

Yang ikhlas ,
Kekasih hati awak. 

Hanif
0408 am
08072016



Tuesday, June 21, 2016

Jika Awak Tahu

Awak , awak nak tahu something tak ? 

Awak , saya tak tahu la awak. Kenapa hati kami ni rasa sesuatu. Sesuatu yang sukar untuk diungkap. 

Awak , sepanjang perkenalan kita , i feel happy. Kami rasa bahagia. Rasa tenang walaupun kadang tu nampak awak lelaki , kami perempuan. Iyelah kan. Kami ni lembut sangat. 

Awak ,  kalau awak nak tahu , kami selalu rindukan awak. Kadang tu kami nak sangat call awak. Tapi , takut menganggu awak. Kadang , kami tunggu waktu awak free. Dengan harapan awak akan text kami. 

Awak , sejak awak pergi sana , kami disini setia dengan awak. Tak pernah terfikir untuk cari pengganti awak. 

Tapi awak , kenapa awak berubah ? Awak , kami dapat rasa yang awak berubah. Kami tahu , kami tak sempurna. Harta tak ada. Apatah lagi wang. Kami sedar awak. Tetapi kadang kami dah berusaha untuk mendapatkan pekerjaan yang lebih baik. Tapi awak. Belum ada rezeki kami lagi. Mungkin awak tak nampak kami dah berusaha menghantar resume. Dah banyak yamg kami hantar. Tapi , majoriti nakkan pengalaman. Awak , awak pun tahu kan. Kami grad tahun lepas. Then terus kerja di yawata. Hanya pengalaman kerja di pasaraya. Jujur kami cakap , rasa putus asa tu tetap ada. Tapi bila kami ingat balik leteran awak , itulah yang buat kami semangat nak cari kerja. 

Awak , kami pernah cakap dekat awak. Yang sebelum ni kami tak nak langsung fikir fasal kapel-kapel ni. Tapi awak dah buka hati kami untuk katakan yang tanggapan kami tu salah. Awak , kami ni jenis susah nak sayang orang , maybe awak pun tahu. 

Tapi awak , saya tahu. Awak berhak mendapat yang lebih baik dari kami. Yang sama tinggi tahap pendidikan dengan awak. Awak nak tahu tak , kami banyak kali terasa putus asa. Tapi sebab kami sayang perhubungan kita , kami cuba untuk pertahankan. 

Walaupun kami banyak makan hati , tapi kami tak kisah . 

Awak , awak nak tahu tak ? Awak adalah perkara paling indah dalam hidup kami. Tapi awak , kalau awak dah betul ada orang yang lebih baik dari kami , lebih berpelajaran dari kami , yang boleh bagi awak segala-galanya , awak jagalah dia elok-elok. 

Awak , kami dah tak nak terlampau berharap. Bukan sekali , tapi dah banyak kali awak. Dah banyak kali hati kami dilukai oleh perempuan. Mungkin disebabkan kami yang tak pandai melayan. Tapi sekurang-kurangnya kami dah cuba. Mungkin takdir kami macam ni. Kami redha awak. 

Awak , terima kasih sebab sudi jadi perkara yang terindah dalam hidup kami. Awak , kami tak pernah berdendam dengan awak. Kami minta maaf kalau petang tadi , kami macam layan tak layan awak. 

Awak , awak nak tahu. Kami selalu mimpikan awak. Entah kenapa kami tak tahu. Adakah sebab kami terlalu memikirkan awak atau sebaliknya. 

Awak , kalau kita tak ada jodoh. Kami anggap ja lah semua nii dah tertulis untuk kami. Mungkin kami tak layak untuk dicintai dan mencintai seseorang. Awak jangan bimbang. Kami tak pernah salahkan awak dalam setiap apa yang berlaku dalam perhubungan kita. 

Awak , saya mencintai awak. Dan kalau suatu hari nanti , awak tidak memihak kepada kami , kami hanya mampu doakan yang terbaik untuk awak. Mendoakan kebahagiaan awak. 

Awak , maaf kalau kami ada salah dengan awak. Maaf sebab kami tak pandai melayan awak. Kami dah cuba yang terbaik. Tapi kami gagal. Maafkan kami. Dan maaf andai kadangkala kami ni terlampau manja , terlampau jiwang dan selalu buat awak rimas. 

Awak , terima kaasih sebab sudi hadir dalam hidup kami, walaupun hanya seketika. 

Luahan hati , 
Mohammad Hanif
21 June 2016
0149 AM

Thursday, June 2, 2016

Aku Yang Kusut 😴😴

Assalamualaikum semua. Lama sungguh kan Hanif menyepi. Apapun , puasa sudah nak dekat. Pejam celik pejam celik dah nak puasa. Cepat masa berlalu. 

Sejak-sejak Hanif pulang dari Indonesia bulan March hari tu , Hanif rasa Hanif banyak hilang orang yang Hanif rapat. Tapi semua tu benda biasa kan. Setiap pertemuan pasti ada perpisahan. Dan sejak dua menjak ni pun Hanif rasa lain sangat. Kadang tu , give up ada. Semangat pun entah hilang ke mana. Dengan serabut masa depan lagi. 

Bukan tak usaha untuk berubah , Hanif dah cuba. Tapi itu lah orang cakap. Tanggungjawab anak sulung ni bukan senang. Apapun kena korbankan masa depan sendiri dulu. Yang penting , kena bahagiakan ibu bapa , tolong mereka. Sometimes , memang Hanif give up. Serius talk Hanif cakap. Mana dengan masalah peribadi lagi. Bertambah kusut. 

Apapun , Hanif harap Hanif dapat jumpa jalan keluar satu hari nanti. Kalau bukan kita , siapa lagi kan yang boleh bantu kita. 

Assalamualaikum..