Followers

Wednesday, December 21, 2011

SETELAH 5 HARI BEKERJA DI PASARAYA YAWATA JITRA

ASSALAMUALAIKUM W.B.T DAN SELAMAT MALAM SEMUA..SYUKUR ALHAMDULILLAH DENGAN LIMPAH DAN KURNIANYA KITA DAPAT MENERUSKAN KEHIDUPAN DI DUNIA INI..ALHAMDULILLAH..WALAUPUN HANYA SATU PERJALANAN YANG HANYA UNTUK SEMENTARA,NAMUN PASTI PERKARA-PERKARA SAMA ADA BAIK MAHUPUN BURUK AKAN SENTIASA BERSAMA DENGAN KITA.

HARI PERTAMA BEKERJA;
AWAL-AWAL MASUK KERJA DAH BOLEH RILEK2 SIKIT..AHA..BUKAN SEBAB APA,DAH DIEORANG LETAK HANIF DEKAT KAUNTER ATAS,SO MEMANG ORANG YAK BERAPA RAMAI SANGAT LA..HARI PERTAMA HANIF BEKERJA,MEMANDANGKAN KAUNTER TU ADA DUA,SO HANIF TAK KESEORANGAN..SEBELUM HANIF MASUK,DAH MEMANG ADA ORANG DI SITU..KALAU TAK SALAH HANIF,DIA TU TUA SIKIT KOT DARI HANIF..SO HANIF PUN PANGGIL DEKAT DIA KAK LAH KAN.. AHA..HARI PERTAMA BEKERJA TIADA APA YANG MENARIK TUK DIKONGSIKAN.. :)

HARI KEDUA;
HARI KEDUA NI YANG HANIF PALING SUKA..PADA AWALNYA,HANIF KESEORANGAN SEBAB SATU KAUNTER LAGI TU DIBUKA UNTUK SHIFT NOON..SO,HANIF TAK KISAH SANGAT..PADA AWALNYA,HANIF TAK TEGUR DIA PUN..N DIA LA YANG TEGUR HANIF DULU..TU PUN BAB NAK TUKAR DUIT.. :) .. ENTAH PUKUL BERAPA ENTAH,ASST SUPERVISOR DATANG..N DIA CAKAP HANIF NI SOMBONG BAB TAK MENYEMBANG DENGAN DIA..AHA..NAK SEMBANG MACAM MANA,HANIF PUN TAK TAHU NAK CAKAP TOPIK APA..KALAU TAK SALAH HANIF,DIA YANG MULA2 BUKA TOPIK BAB2 MENGAJI NI..DIA TANYA HANIF,"TAK DAPAT PLKN KE???" HAH??? HANIF TERCENGANG BAB DIA TANYA SOALAN MACAM 2.. AND HANIF PUN GITAHU LA YANG HANIF TAK DAPAT..HAHAH..YANG TU HANIF TAK KISAH TAPI YANG TAK TAHANNYA,HANIF TANYA DIA,SEKOLAH MANA???SO,DENGAN SELAMBA JE DIA CAKAP SEKOLAH PULAU NYIOR..HAH,PULAU NYIOR???AHA..AKU MALAS CAKAP BANYAK..MAYBE DIA TAK TAHU YANG AKU SEKOLAH DISITU..HAHAH...HANIF PUN MEMBISUKAN DIRI MENGENAI SEKOLAH 2..AHA..DAN BILA HANIF DAH BOLEH SERASI SEMBANG DENGAN DIA,MULALAH MEREPEK..HAHAHHA...PADA HARI KEDUA NI,MEMANG HANIF NAK KONGSI BANYAK DENGAN KORANG..SO,SABAR EA..AHA..

DIA TANYA HANIF,AMBIK SUBJEK APA DEKAT SEKOLAH???SO HANIF PUN GITAHU LAH YANG HANIF AMBIL SUBJEK EKONOMI DENGAN SAINS SUKAN..INGATKAN DIA DAH TAHU..RUPA2NYA MASIH TAK TAHU..AHA..
HANIF PUN AMBILLAH KERTAS NAK BUAT NAMA N NO BADGE DEKAT BEKAS DEPOSIT..SETELAH SELESAI,DIA CAKAP YANG HANIF BUAT TAK ELOK..SO,DIA PUN MINTA IZIN NAK BUAT LAIN N HANIF PUN CAKAP,IKUT SUKA LA..AHA.. :)
BILA DAH SIAP,MEMANG ELOK LA BAB DIA GUNA KERTAS WARNA N MARKER..AHA..THANXX BAB SUSAH-SUSAH SUDI TOLONG.. :) ... 

HARI KETIGA,
HARI YANG BOSAN BAB HANIF DILETAKKAN DI KAUNTER BABY..HUHUH...

HARI KEEMPAT;
MEMANG PALING SERONOK BAB HANIF DILETAKKAN DI KAWASAN BERANI MATI..HAHAHAHA...DAN DIBELAKANG HANIF TU PARTNER MASA HANIF DILETAKKAN DI KAUNTER ELECTRICAL DAN JUGA MERUPAKAN JUNIOR HANIF..HAHAH..

HARI KELIMA;
AHA,HANIF DILETAKKAN DIKAUNTER SATU..ADUSS..KAUNTER DEPAN SEKALI 2..TENGOK DEPAN,NAMPAK PAMPERS JA..HAHAHHAHA...N PADA HARI YANG KELIMA NI LAH SEGALANYA TERBONGKAR..TERBONGKAR??HAHAHHA..MEMEY R..AHA..
MACAM MANA BOLEH KANTOI??TULAH,MULUT HANIF NI GALAK P TANYA KELAS SANGAT.HAHAHHA..LAST2,TAHU JUGAK.. :)

OK..HANIF RASA SETAKAT NI SAJA UNTUK KALI INI..NANTI KITA BERTEMU LAGI K..AHA..
ASSALAMUALAIKUM W.B.T...


No comments:

Post a Comment