Followers

Sunday, July 31, 2011

syoknya dh nk puasa :)

assalamualaikum dn slmat pg .. :) .. hehehe ..kjap je kn dh nk puasa .. pjm clik pjm clik lusa dh posa .. n kjap je nk raya n trial stpm n lastly stpm .. cptnya msa brllu ... rsa kjap je ,.. ttpi itulah realitiny ... dn mrilah kta sma2 memanfaatkan ramadan kli ni ... syukur alhamdulillah sbb kta msih lg dbrikan ksmpatn utk brpuasa pda thun ini .. dhrapkan pda blan yg brkat ini,sma2 lah kta mncri kbrktann dn kjarlah mlm2 terakhir iatu mlm lailatul qadar .. smoga sgla amaln kta dbrkati dn diredai oleh ALLAH ... INSYAALLAH ... dn d ksmptn ini sya ign mngcpkan slmat mnyambut RAMADAN AL MUBARAK kpd smua msyrakt islam d sluruh dunia ,... wasalam .. :)



Thursday, July 21, 2011

13 tanda anda telah jatuh cinta


Jika anda ingin tahu sama ada anda telah jatuh cinta dengan seseorang, anda boleh mengetahui melalui perkara berikut:
1. Anda tidak akan marah terlalu lama dan akan berusaha untuk mengawal kemarahan anda terhadapnya.
2. Anda akan sentiasa merindui dia.
3. Apabila berjalan dengan dia, anda akan berjalan dengan perlahan.
4. Anda akan tersipu-sipu malu apabila bersama dengannya.
5. Apabila anda berfikir tentang dirinya, jantung anda akan berdegup pantas.

6. Hanya dengan mendengar suaranya, anda akan tersenyum tanpa sebab.
7. Apabila anda melihat dia, anda tidak akan peduli orang di sekeliling anda. Anda cuma melihat dia seorang.
8. Anda akan mula mendengar lagu yang berirama balada.
9. Dia sentiasa di fikiran anda.
10. Anda akan sentiasa terhidu baunya.
11. Anda menyedari bahawa anda akan tersenyum apabila memikirkan tentang diri dia.
12. Anda akan lakukan apa sahaja untuk dirinya.
13. Apabila anda membaca ini, pada masa yang sama, ada seseorang di dalam fikiran anda.


credit to; tentang cinta



10 sebab mengapa lelaki membujang


1. Memang tidak ada nafsu tehadap perempuan.
2. Ada pengalaman pahit dalam bercinta. Mungkin ditinggalkan kekasih sehingga wujud perasaan tidak mempercayai perempuan lagi.
3. Dilahirkan dalam keluarga yang porak poranda atau pernah melihat kekejaman ayah tehadap ibunya.
4. Terlalu mencintai seseorang dan apabila cinta itu tidak kesampaian, terus hilang selera untuk barumah tangga.
5. Takut tidak bahagia bila berumah tangga nanti.
6. Meragui kemampuan seksualiti sendiri.
7. Merasakan lebih bebas dan senang hidup sendiri.
8. Terlalu sibuk dengan pelajaran atau pekerjaan.
9. Bimbang tidak bisa membahagiakan isteri dan takut mendapat anak cacat atau tidak cemerlang sebagaimana dirinya.
10. Senantiasa merasa tidak bersedia dari segi kemampuan material dan takut pasangan kecewa tidak dapat apa yang mereka inginkan.
Tambahan:
Bagi saya, kebanyakkan mereka ini membujang mungkin sebab tidak yakin pada diri sendiri. Mereka sebenarnya mampu untuk memikat hati wanita tetapi mereka segan dan malu.


credit to; tentang cinta

Thursday, July 14, 2011

lepak-lepak gan member-member lama...{ bdk2 skj 1 1999-2004 }

assalamualaikum dan slm 1malaysia..:) .. stlah brpa hri blog ni x diupdate,so mlm ni aq tlah mmbuat kptsan tuk mengupdatekn blog aq yg smakin semak ni..hahahaha...ok lah .. kli ni aq nk kongsikan pnglman aq bla dpt jmpa blik classmate aq dlu tp kmi dpsahkn msa sntrd 6 bab aq tqun klazz..hak3..korg nk thu napa aq kna tuqun klazz???bab final exam sbjk bi aq dpt d..huhuhu..sdih blik bla kna tuqun klazz...hmm..tp nk wt mcm mna kn...tuqun ttp kna tuqun,..alhamdulillahlah bab wlaupun aq tuqun klaz,smgt aq tuk brjya ttp aq semai dlm dri aq wlpn trpksa tuqun klazz...mlanya aq qsa xbezzz la bab , ye lah kn, dh nma pn tuqun klazz..tobat aq qsa mlu..tp aq cekalkan hati..hahahha..hah,mla nk memamut dh ni..mm..berblik pda cita td,dsbbkn member lma aq tlah create group xskj,di c2lah smua geng2 yg seangktn gn aq dprtmukan..apa2 pn aq kna ucpkn tq kt syukran bab dia yg create group 2..tp yg mnjdi persoalan adlh ada yg xphm kta group 2 hnya tuk geng2 1999-2004 sja..haih,heqan sngguh..senior pn sma,junior pn sma..bla dh kna pulau,dh xbran dh..hahaha..2lah pdhnya..ok2..brblik pda cita td,bla dh 7thun xjmpa mcm2 prbhn dh yg trjdi dkt member2 aq..besalh kn..usia pn smkin mningkat..


ok..ni lah geng2 seangkatan gan aq .. smua calon2 upsr yg inginkn kjyaan .. time ni msing2 duk berhingus lg..hahahha..termsuk lah skli gn aq..tp time ni mmg aq plik gla r..dh xtaw nk citer cm na dkt korg smua..


ni lah member aq .. aq ni klau oqg ambik gambaq xbpa nk qety senyum sgt..hahaha..2lah klmhn aq..hahaha..tp klau aq tgkp sndri pix aq,mcm2 aq wt..apa yg aq 6pk adlh mmg si irfan ni berubah byk..hahaha..serius aq ckp..


nilah heri..ktua pngwas mrngkap trus sbg ktua pelajar d smk pulau nyior..tp dia juz kowlh skj smpai drjh 4 ja bab dia pndh p kowlh bqu..dn kowlh baqu 2 lg dkt gn umh dia..


dri kri adlh zati dn dsblh dia ni adlh qiss..senyum sakan depa ni..:)..
dgn zati ni aq xbpa igt aq stu klaz gn dia smpai drjh bpa bab memori aq skg ni dh full..xtaw bla nk p upgrade..tp yg gn qiss ni aq pnh stu klaz msa drjh 5 ja..


lps tuqun dri food court,kmi berlima trus mnuju ke darulaman park..saja lepak2 dkt c2..smbil ambil gambar dn sembang2...yg aq xthan bkn apa,aq kesian dkt si zul bab dia sllu kna paku gn irfan ni..nasib2...






mcm2 ragam...:)


zul dgn senyummannya..hahahha..dgr kta drisik mnjdi duta ubt gigi colgate..nth lah btul ke x...


aikkk..bru je ckp td trus dh jd????haih..pelik kawe.. 


mengimbau nostalgia 1999-2004... :)


aq mcm biasalah kn..hahahaha...simple..


adk ni terbaek...kecik2 dh pndai tlong mak bpak cri rzki..anak mithali..alhamdulillah...


the best gang... :) .. not gangster ok..hahahha...

ok lah..smpai dsni sja cita aq tuk kli ni..maybe lps ni aq nk certkn dkt korg smua sal ksah cinta aq yg tlah prgi tu...dn skg ni aq pn dh lma mnyinglekn dri...len kli n tuk post yg strusnya aq smbung ... assalamualaikum....:) n shngga kita brtmu kmbli..amin.. 







Sunday, July 3, 2011

selangkah menuju ke menara gading

sekitar program selangkah menuju ke menara gading;
lokasi;harvard suasana hotel

sedikit sebanyak mengenai harvard suasana hotel,gurun
History began in 1927 when British administrators and rubber planters formed a country club on Kedah's fertile soils. As one of the oldest clubs in the country, Kelab Harvard was planned in the tradition of an exclusive country club. With its cool mountain air that calms the senses and hilly terrains that invigorate the soul, Kedah's idyllic nature became popular amongst the northern elite. From planters to royalties, the club grew into a renowned 9-hole golf course in 1956. 

The Harvard's name and distinction continues today in Harvard Jerai. Set to become Kedah's pride, Harvard Jerai is a fully integerated mixed development project encompassing three exclusive properties that spreads across 585 acres of tropical parkland and scenic hilly countryside. Where east meets west and modern convenience complements Mother nature, Harvard Jerai is your ideal gateway to relax and fraternise. Welcome to Harvard Jerai. The land where "Eagles" rest, stay and play.