Followers

Tuesday, June 7, 2011

5 Tanda Si Dia Masih Ingat Kekasih Lama

Melupakan kekasih lama bukannya mudah. Sebab itulah ada sesetengah wanita masih tidak dapat melupakan memori manis bersama bekas teman lelakinya walaupun sudah menemui cinta baru. Berikut ialah beberapa tips yang boleh kamu perhatikan untuk mengetahui apakah kekasihmu itu sudah melupakan bekas kekasihnya atau tidak?
1. Dia sering membandingkan kamu dengan bekas teman lelakinya. Ini bermakna dia sebenarnya masih tidak dapat melupakan bekas teman lelakinya, sebab itulah dia sering mengatakan kamu mengingatkannya terhadap si dia.
2. Dia mengajak kamu membina hubungan lebih serius dengan tergesa-gesa. Misalnya berkenalan tidak sampai beberapa bulan sudah mengajak kamu bertunang. Ini bermakna dia sebenarnya cuba menutup perasaan dirinya yang masih berbelah bahagi dan untuk menyelamatkan keadaan, dia membina komitmen baru.
3. Sikapnya sering berubah-ubah. Semalam layanan yang diberikan terhadapmu cukup mesra. Hari ini, dia seolah-olah cuba menjauhkan diri. Jika ini sikapnya, bermakna dia masih lagi terperanjat gara-gara putus cinta dengan bekas teman lelakinya.
4. Berpura-pura gembira. Salah satu cara untuk melupakan bekas kekasih ialah dengan berpura-pura gembira. Dia bersikap seolah-olah tiada apa yang berlaku, sedangkan dia sebenarnya menahan rasa sedih.

5. Simpan gambarnya. Walaupun si dia memberi alasan bahawa dia dah tak ada apa-apa perasaan dan itu hanyalah sekeping gambar, tapi usah dibiarkan. Bahaya tu! Bermakna kenangan di antara mereka berdua akan tetap dalam ingatannya.

sumber ; adlishinichi.com

3 comments:

 1. but apa slhnya kalo kita still simpan gambar kn.. yelah juz sbg kenangan..
  yana bgi pndpt je.. jgn mara tau !!
  :)

  ReplyDelete
 2. hehehe ... hanif xmrh la .. lgpn kngn trindh kta bsma org yg kta syg mmmg ssh kta nk lpkn .. hanif pn still smpn gmbr xgf hanif sbg kngn ,,.. hmm ...

  ReplyDelete
 3. xgf ?!sabarlah.. yana pon penah bersedih sebab org yg yana syg cheat on me.. mula2 kita akn slhkn dia,, kita sedih.. but trust me ada hikmah atas semua yg terjadi.. later you'll know..:))

  ReplyDelete