Followers

Saturday, June 10, 2017

Almost 1 year


Assalamualaikum w.b.t .. Rasa tak terlambat lagi nak ucapkan Selamat Berpuasa. ..

Okeylah. Sedar tak sedar,kita dah berada di pertengahan Ramadan kan. Dan sedar tak sedar pun dah nak masuk setahun lah aku dah putus dengan dia. Lepas apa yang jadi, serius talk aku dah malas nak fikir bab-bab cinta nih. Apa yang aku nak buat, just kumpul duit. P travel. In shaa allah,kalau ada rezeki,pergi buat umrah.

Aku ni bukan apa.. Aku ni susah nak sayang orang. Sebab tu,lepas aku putus,aku tak pernah langsung nak cari pengganti. Bukan soal move on atau tak,tapi dah memang jenis aku. Susah nak sayang orang. Once bila dah sayang,kau diuji macam ni. Sejujurnya aku tak salahkan dia. Salah aku jugak,sebab mudah percaya. Dan dah mungkin ini takdir aku. Sebab tu,aku malas nak fikir bab-bab cinta. Kalau ada jodoh,in shaa allah satu hari akan ada juga.

Cuma sekarang ni,aku tak nak serabutkan aku dengan masalah-masalah cinta ni. Aku dah penat. Aku dah fed up. Itu ja. Biarlah aku habiskan masa aku dengan kawan-kawan,dengan famili dulu. Dan masa single ni lah kau akan rasa bebas. Bebas untuk ke mana sahaja. Sebab dalam planning aku,memang bab kawin,aku tak fikir langsung. Yang ada,nak vacation ke mana. Itu ja yang ada dalam kepala otak aku.

Lagipun,iyelah. Aku ni jenis sedar diri. Harta pun tak ada. Rupa telah la takda. Tapi aku bersyukur. Sebab kau akan kenal,siapa yang boleh terima kau seadanya. Terima baik buruk kau. Terima 'annoying' kau. Apapun,aku tak pernah salahkan dia atas apa yang dah terjadi. Good night.

Salam Ramadan Al-Mubarak..

Friday, July 8, 2016

Tentang Perasaanku

Awak ,
Sometimes kami cuba untuk faham awak. Tapi mungkin kami gagal untuk memahami awak. 

Awak ,
Setiap hari saya tunggu awak. Bila saya penat tunggu awak , saya cuba untuk start conversation dengan awak. Kadang , kami takut bila kami yang start dulu , awak nak tak nak layan kami.

Awak ,
Kami cuba untuk faham awak. Pelajaran awak. Tapi , bila awak cuti , kami dapat rasakan aawak dah lupakan kami. Bukan kami nak tuduh awak. Tapi awak dah banyak berubah sayang. 

Awak,
Kadangkala kami terpaksa pujuk hati kami bilaa awak tak reply mesej kami. Kadangkala terlintas jugak awak. Untuk kami call awak. Tapi, hati kami cakap yang awak takkan jawab call kami. 

Awak ,
Kami sayangkan awak. Kami dah cuba buat yang terbaik untuk aawak. Mungkin kami gagal. Atau mungkin ada yang lebih baik dari kami. 

Awak ,
Kami faham. Kerana awak berhak mendapat yang lebih baik dari kami. Yang pandai layan awak. Awak , kami sedar. Kami gagal. Gagal untuk memastikan yang kami ni sentiassa ada di hati awak.

Awak ,
Kadang kami cuba think positive. Tapi , kami tak boleh. Bila nampak awak online ws , facebook. Terlintas dalam hati kami bila awak tak pernah reply mesej kami. Mungkin sebab awak busy.

Awak ,
Kami cuba untuk cekalkan hati kami. 

Awak ,
Kami tak minta banyak. Cuma hargai kami. Setia dengan kami. Be honest dengan kami. Itu ja awak yang kami minta. 

Awak , 
Kalau satu hari nanti kami dah tak kuat nak hadap semua ni , mungkin waktu itu kami dah tak mampu nak toleh ke belakang balik. Mungkin kami terpaksa lupakan awak. 

Awak ,
Jujur awak. Hati kami banyak terasa dengan awak. Tapi kami selalu maafkan awak. Kami tak nak awak ada dosa dengan kami. Walaupun awak ada sakitkan hati kami. Kami tetap maafkan awak. 

Awak ,
Kami tak minta banyak dari awak. Andai bukan kami yang bertakhta di hati awak , kami tak kisah untuk awak berterus terang pada kami. Kami akan terima semua tu. Dengan seikhlas hati kami. Mungkin awak bukan jodoh kami. Awak hanyalah pinjaman sementara dari Allah SWT. 

Awak ,
Walaupun kami banyak terasa hati dengan awak. Kami tahu. Itu semua hanya ujian. Mungkin Allah hanya pinjamkan awak sementara untuk kami. 

Awak , 
Apapun kami bersyukur sebab Allah beri juga pada kami untuk rasa bahagia. 

Awak ,
Andai awak bukan jodoh kami , kami harap awak akan dapat yang jauh lebih baik dari kami. Yang mampu beri kemewahan pada awak. 

Awak ,
Kami minta maaf sebab tak ada semua tu. Yang kami ada hanya keikhlasan menyayangi dan mencintai awak. Awaklah perkara terimdah dalam hidup kami. 

Awak ,
Andai benar kita tidak ada jodoh  , kami nak awak tahu yang kami selalu menyayangi awak. Tak pernah ada rasa dendam pada awak. 

Awak ,
Kami ikhlas dengan awak. Andai jodoh tak panjang , kami harap awak dapat jaga diri awak elok-elok. Jangan sia-siakan orang yang sayang dekat awak. Maaf atas segala kekurangan yang ada pada diri kami. 

Awak ,
Kami selalu menyayangi awak. Walaupun kami dah ada beritahu, kami tetap nak ulang cakap yang kami selalu menyayangi awak. 

Awak ,
Terima kasih atas segala yang awak pernah lakukan pada kami. Untuk bahagiakan kami. 

Awak ,
Andai kita terputus hubungan , kami nak awak tahu yang awak sentiasa di hati kami. 

Awak ,
Terima kasih taw atas segala yang awak dah bagi pada kami. 

Yang ikhlas ,
Kekasih hati awak. 

Hanif
0408 am
08072016